23 redenen waarom ondernemer zijn zo gaaf is!

Iedere ondernemer heeft een eigen verhaal waarom hij of zij een eigen onderneming is begonnen. Sommige weten van jongs af aan al dat ze eigen baas willen zijn. Anderen komen erachter tijdens een baan in loondienst. Dat laatste gold voor mij. Hoewel – achteraf gezien – het ondernemerschap voor mij eigenlijk de meest logische keus is.

Maar de meeste eigenaren zijn het over één ding eens: ondernemer zijn is fantastisch! Er zijn oneindig veel reden hiervoor te bedenken, maar deze 23 redenen zijn voor mij het belangrijkst.

1. Je hebt volledige controle over je (business)lot.
Jij bepaalt wat er gebeurt, maakt de beslissingen die uiteindelijk bepalen of je business een succes wordt of een mislukking. Niemand zal in de weg van jouw visie komen.

2. Ondernemers zijn vernieuwers.
Denk aan al de nieuwe technologie en ideeën die tot leven zijn gekomen de afgelopen jaren. Het was in de basis vaak slechts een idee, maar fantastische ondernemers brachten die ideeën tot leven.

3. Je hebt de kans om mensenlevens te veranderen.
Heb jij een idee voor een product of dienst dat de potentie heeft om een enorme impact te maken in het leven van jouw doelgroep? Ga ervoor en laat je niet tegenhouden.

4. Je hebt volledige controle over je werkruimte.
Floreer jij het beste in een creatieve omgeving? Wil je een kantoor waar je op de muur kunt schrijven? Maak het waar!

5. Het geeft een inmense kick.
Er is bijna geen grotere adrenalineshot te bedenken dan degene die je krijgt als jij je businessdoelen hebt bereikt. Dat zie ik bij aan mijn klanten. De energie die dan vrijkomt is ongekend. Je hebt er hard voor gewerkt en dan ineens BAM is het er!

6. Je fungeert als rolmodel.
Mensen kijken op naar ondernemers. Jij hebt het vermogen om een voorbeeld te zijn in de wereld voor familie, vrienden, werknemers en voor je community. Jouw succes is een motivatie en inspiratie voor anderen.

7. Je zult je nooit vervelen.
Er is altijd wel wat te doen en je hebt dan ook waarschijnlijk tigduizend dingen op je to-do-list staan. Elke dag biedt ruimte voor nieuwe uitdagingen en kansen die je alert houden 😉

8. Je benut een groot gedeelte van je brein.
Elke beslissing m.b.t. jouw business is jouw verantwoordelijkheid, van het oorspronkelijke idee tot en met de groei en het bereiken van de doelstellingen.

9. Het genoegen om te kunnen zeggen dat je jouw eigen zaak hebt.
Het is een fantastisch gevoel om met trots te kunnen zeggen: “dit is mijn eigen toko”. Ondernemer zijn brengt veel werk met zich mee en het uitspreken van die woorden geeft zo’n lekker gevoel.

10. Je kunt niemand de schuld geven.
Als ondernemer kun je naar niemand met je vinger wijzen als er iets niet goed gaat. Wetende dat alles wat jij beslist direct invloed heeft op je business is een goede motivatie.

11. Je voelt je nooit ondergewaardeerd.
Als jij ideeën hebt die jouw business gaan helpen, kun je ze meteen implementeren. Je hebt geen baas die je eerst moet zien te overtuigen om jouw goede idee over te nemen.

12. Je creëert iets uit niets.
Ieder bedrijf start met een idee. Je bouwt het van de grond af op.

13. Je kunt meer tijd met je familie doorbrengen.
Ondernemers met kinderen hebben de ruimte om hun werkschema aan te passen aan het schema van de kinderen en/of partner.

14. Jij haalt eruit wat je erin stopt.
Als je bereid bent om harder (en ook slimmer) te werken dan wie dan ook, dan krijg je daar ook de verdienste voor terug. Wil je meer groei en kansen? Werk dan harder of slimmer en het gebeurt.

15. Het is één van de grootste uitdagingen die je tegenkomt.
Een bedrijf runnen – al dan niet met medewerkers – is een grote uitdaging. De obstakels die je onderweg tegenkomt, geven je een ervaringen die je nergens anders vindt. Als ondernemer kom ik mijzelf vrij regelmatig tegen.

16. Je mag altijd een draai maken.
Als je business niet helemaal lekker loopt, ben je geheel vrij het een andere draai te geven. Een nieuwe koers te bepalen. Veel ondernemingen zijn gesneuveld door de komst van internet. Maar degene met goede leiders maken een draai, passen zich aan het overleven.

17. Je krijgt de kans om met briljante mensen te werken.
Als ondernemer kom je al snel in contact met enorm gedreven en intelligente mensen over de hele wereld. Je zult briljante figuren tegenkomen als businesspartners of medewerkers.

18. Je kunt je passie en overtuiging omzetten in een business.
Ben je gefascineerd door gezondheid en fitness? Wordt een voedingsdeskundige en/of open een sportschool. Je kunt van hetgeen je in gelooft, je werk maken en er tegelijkertijd ook heel veel mensen mee helpen.

19. Je maakt mensen blij.
Met jouw onderneming dien je jouw doelgroep. Je helpt hen bij het oplossen van hun pijn, bij het invullen van hun behoefte. Dat zorgt er voor dat mensen blij worden en een glimlach op hun gezicht tovert.

20. Je komt nooit een plafond tegen.
Sommige banen leiden niet verder dan een bepaald punt. Daar stopt het gewoon. Als een ondernemer de sky is de limit. Er is geen plafond. Alleen het plafond in jouw eigen hoofd.

21. Geld verdienen met doen wat je leuk vindt.
Laten we eerlijk zijn: geld is belangrijk! Als je een comfortabel leven kunnen leiden dan is dat prettig. Helemaal als je dat kunt bereiken door dat te doen wat je het allerliefste doet.

22. Je wordt gewaardeerd.
Het is een fantastisch gevoel als je een e-mail ontvangt of zelfs een video testimonial (is mij vrij recentelijk overkomen) van een tevreden klinkt die door jou zo blij en gelukkig is. Wauw. Echt een onbeschrijflijk gevoel.

23. Je ontwikkeld een ijzeren kaak.
Je zult klappen krijgen en van je voeten worden geblazen, maar je leert het te incasseren. Het fouten leren maken en weer opstaan maak je een betere ondernemer, maar ook een sterker mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *