5 SuccesGewoontes die TopVerkopers hebben om 2016 hun BESTE JAAR OOIT te maken

Voor mij is januari een fase van reflectie. Wat heb ik allemaal gedaan en wat heb ik bereikt? Bij mij kwamen er gevoelens van spijt, frustraties en een gevoel van falen naar boven. Het gevolg was dat mijn zelfvertrouwen minder werd, ik wat gedemotiveerd raakte en dacht: “Bleh….ik heb er even geen zin meer in”. Dit zijn natuurlijk niet de gedachten en gevoelens die ervoor zorgen dat je vol goede moed aan het nieuwe jaar begint. Mijn daarop volgende gedachte wil ik graag met jullie delen: deze fase van reflectie hoeft helemaal niet slecht te zijn. Zowel het kijken naar en vieren van je succes als het reflecteren op de dingen waarover je niet tevreden over bent is goed. Het ligt er maar aan waar je het zwaartepunt legt.

Je kunt je blijven focussen op al jouw  “mislukkingen” – en jezelf daar vervolgens mee voor de kop slaan – maar je kunt ook een andere keuze maken. Dat laatste heb ik gedaan en dat kun jij ook gaan doen. Dat ligt volledig in je eigen hand. Jij bent ten slotte de baas over je eigen gedachten. Zo heb ik ervoor gekozen er een positieve maand en een positief jaar van te maken. Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat deze fase je inspireert en je energie geeft voor een goede start in het nieuwe jaar?

Hieronder 5 succesgewoontes die mij hebben geholpen en ook jou en jouw business een krachtige en positieve boost gaan geven.

  1. Wees niet bang om de balans op te maken

Angst is een slechte raadgever. Een afweermechanisme dat ervoor zorgt dat je wegblijft van datgene waar je eigenlijk naar moet kijken. Als negatieve gevoelens gaan overheersen, vraag jezelf dan af:  “Welk deel in mij heeft nu aandacht nodig?” en geef dat deel dan ook al jouw aandacht. Het heeft geen zin om het te ontkennen of te vermijden. Daarmee gaat het niet weg. Kijk er kritisch naar, maar in een positief licht. Er valt veel winst te behalen als je kijkt naar de resultaten waarover je niet tevreden bent.

  1. Erken de dingen die je goed hebt gedaan

Kijk naar alle dingen die je hebt gedaan en tot welk resultaat ze hebben geleid. Maak een lijst van alles wat je goed hebt gedaan.

Stel dat jouw omzettarget € 100.000 was. Het eindresultaat is € 85.000. Focus je dan niet op het tekort van € 15.000, maar op de indrukwekkende 85% die je hebt behaald.

En als jij dit jaar jouw boek had willen schrijven en het is nog niet helemaal af, kijk dan naar alle pagina’s die je al wel hebt geschreven en het feit dat je er nu eindelijk eens aan begonnen bent.

Een greep uit mijn lijst met dingen die ik goed heb gedaan:

– Ik heb mijn business volledig omgegooid en ben mijn passie gaan volgen

– Ik heb “nee”gezegd tegen een grote klant uit mijn oude business om tijd vrij te maken voor mijn nieuwe business. Een keuze ver buiten mijn comfortzone!

– Ik sport sinds juni vorig jaar gemiddeld 3 tot 4 keer  per week!

Erken alle stappen die je hebt gezet om jezelf en je business naar een hoger plan te tillen.

  1. Leer  van je fouten!

Het leuke van fouten maken is dat je ervan kunt leren zodat ze niet nog een keer hoeft te maken. Wat ging er mis en hoe kwam dit? Hoe is dit in de toekomst te voorkomen? Gaat het om dingen die je niet goed beheerst, volg dan een training of seminar, koop een boek over het onderwerp of besteed het uit! Zo heb ik een aantal dingen uitbesteed omdat ik er niet goed in ben en het ook niet leuk vind. De gedachte dat ik alles zelf zou moeten doen heb ik fijn laten varen. Dat geeft een hoop lucht kan ik je vertellen!

Een van mijn andere fouten was dat ik door uitstelgedrag veel te veel tijd kwijt ben geweest aan zaken die mij van mijn doel vandaan hebben gehouden. Dat laat ik me geen tweede keer gebeuren.

  1. Zoek je sterke punten

Kijk naar alle successen en de dingen die je goed hebt gedaan en bepaal welke positieve eigenschappen je hebt ingezet om dit te bereiken.

Was je creatief tijdens het schrijven van je eerste blog? Heb je het lef gehad om je hele business om te gooien? Heb je doorzettingsvermogen getoond bij het opvolgen van een lead? Zoek ook naar de sterke punten op die momenten dat het resultaat niet was waarop je had gehoopt. Was je open minded op het moment dat een prospect jouw voorstel afwees? Was je vastberaden toen je opnieuw de telefoon oppakte nadat je net een “nee” moest incasseren? Tegenslag haalt vaak meer kracht naar boven dan succes.  Maak een lijst van al deze kwaliteiten van jezelf!

  1. Plan je toekomst, niet je verleden

Als je niet alle doelen van het afgelopen jaar hebt behaald, dan is dat des te meer reden om het dit jaar anders te gaan doen. Baseer je plannen op waar je naar toe gaat en wat je wilt bereiken – jouw toekomst – en niet op het verleden. Kijk nog even goed naar de lijst met alles wat je afgelopen jaar goed deed. indrukwekkend toch? Hoe zorg je voor nog meer succesvolle activiteiten het komende jaar? En als je deze kwaliteiten opnieuw maximaal inzet, wat levert jou dit dan op? Als je de lijst goed tot je door laat dringen, zal je snel genoeg beseffen dat je talenten veelbelovend zijn.

Het nieuwe jaar is pas begonnen. Jij hebt de kracht om het jouw meest succesvolle jaar ooit te maken.  Doe datgene waarvan je weet dat het werkt, maak je fouten geen tweede keer en benut al jouw talenten en kwaliteiten. Wat zijn jouw beste tips om 2016 tot jouw beste jaar ooit te maken? Plaats een comment hieronder om jouw tips te delen met mij en de andere lezers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *