Gastblog: Terugblik trainingsdag 27 november

Van social media en online marketing weet ik wel wat. Van bloggen misschien nog wat meer. Maar van verkopen? Helemaal niks! Als socialmediameisje ging ik totaal blanco de training in.

In alle vroegte kwamen we aan bij het mooie Postillion Hotel Amersfoort-Veluwemeer. Zodra we het uitzicht vanuit de zaal over het Veluwemeer zagen was het duidelijk: dit zou een mooie, inspirerende dag worden. De eerste dames komen binnendruppelen. Stuk voor stuk krachtige, knappe vrouwen. Ik ben benieuwd naar hun pijnpunten en hoe Muriël ze gaat helpen.

Ik merk dat iedereen open is. Ze delen hun verhalen en de dingen waar ze tegenaanlopen. Logisch natuurlijk, want ze willen verder komen. Toch vind ik het mooi om te zien en te horen hoe open iedereen naar elkaar is, terwijl ze elkaar totaal niet kennen. Het komt de sfeer ontzettend ten goede. Later op de dag krijgen de dames opdrachten waarbij ze elkaar feedback geven. Dat kan alleen in een veilige omgeving. Zo haalt iedereen het meest uit tips en tools die Muriël aanbiedt.

De informatie wordt afwisselend aangeboden, soms in de aanbiedende vorm, dan weer in de vorm van een oefening of Muriël hield de dames een confronterende spiegel voor. De kern van het verhaal: no excuses, your future starts today!

Ook gaan we aan de slag met actieve oefeningen. Het balanceren van een stok op je wijsvinger lijkt een hilarische evenwichtsoefening, maar al gauw wordt de metafoor voor een algehele balans duidelijk. In de pauzes worden we verwend door de lekkere hapjes en drankjes. Vooral het lunchbuffet komt in mijn top-10 herinneringen aan deze dag. Er werd lekker gekletst en gegeten. De tijd vloog om, want voor we het wisten was het weer tijd om te beginnen. We dansen onze after-lunch-dip weg op de opzwepende klanken van Safri Duo (een van de favoriete nummers van Muriël). Ik voelde de energie stijgen en we konden er weer tegenaan! Tegen het einde van de middag kregen we een ultiem aanbod…wat dat is verklap ik natuurlijk niet.

Al met al was het een inspirerende, intensieve, motiverende en vooral leerzame dag! Zinnen als: ‘Een goede verkoper is minder aan het woord dan haar (potentiële) klant’ en ‘Onbewuste overtuigingen belemmeren jouw succes’ dwaalde nog dagen door mijn hoofd. En dan zit er maar één ding op: ACTIE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *