Inspirerende quotes over ondernemerschap

Quotes… wat moet je ermee? Op een tegeltje aan de wand? Bedrukken op een t-shirt? Tja, je kunt twisten over het nut, maar ik vind het mooi om te zien hoe andere mensen een bepaalde gedachte heel precies kunnen verwoorden. Ik heb een aantal van mijn favorieten voor je op een rijtje gezet. Ze geven goed weer wat de kern van verkopen is en sluiten aan bij mijn visie.

All sales skills, including closing, are learned and learnable. If you can drive a car, you can learn how to close the sale.
– Brian Tracy

Ik ben weg van deze man. Ik heb zelf twee trainingen van Brian gevolgd en hij heeft me enorm geïnspireerd. Verkopen is gewoon aan te leren, het is echt geen aangeboren talent. Sommige mensen zijn misschien wat communicatiever dan anderen, maar verkopen kan iedereen. Als je bereid bent er anders naar te gaan kijken op basis van het idee dat je oprecht geïnteresseerd bent en wilt helpen. En dat doet me meteen denken aan de volgende quote:

You will get all you want in life, if you help enough other people get what they want.
– Zig Ziglar

Deze legende is helaas al vijf jaar overleden, maar zijn tijdloze kennis blijft voortleven. Ik zou deze hele pagina vol kunnen zetten met zijn quote. Als je jouw dienst/product aanbiedt, doe je dat omdat je er een ander mee helpt. En als je genoeg anderen weet te overtuigen dat jij ze kunt helpen, krijg jij meer klanten en dus meer omzet. Simpel, maar klopt als een bus!

I am not judged by the number of times I fail, but by the number of times I succeed and the number of times I succeed is in direct porption to the number of times I can fail and keep trying.
– Tom Hopkins

Mister Hopkins is geweldig (zowel Anthony als deze Tom)! Hij weet heel goed over te brengen dat het niet erg is om afgewezen te worden. Ik zou het zelf geen ‘falen’ noemen, maar het hoort gewoon bij je werk. En het zal altijd voor blijven komen. Daar is niets meer aan de hand, want uiteindelijk zal je succes boeken. Hoe meer je blijft proberen, hoe groter de kans op een ‘ja’.

We are what we think
– Buddha

Hoe boek je meer succes: als je naar een gesprek gaat en denkt ‘het zal toch niet lukken’ of als je naar een gesprek gaat en denkt ‘ik ben de expert en sta achter mijn verhaal’. Drie keer raden welke effectiever is… Succes! Zit! Tussen! Je! Oren!

I have never worked a day in my live without selling
– Estée Lauder

Je bent vaker met verkopen bezig dan je bent. Als je een idee wilt verkopen op werk of als je je kinderen wilt verkopen waarom ze hun huiswerk moeten maken, waarom je graag bij dat ene restaurant wilt eten. Zodra je iemand aan het overtuigen bent, ben je aan het verkopen. En je kunt leren hoe je dit op een makkelijker manier kan doen waarbij je een ander meeneemt in je verhaal en hem of haar ook echt centraal zit. We willen allemaal graag belangrijk gevonden worden en van oprechte aandacht genieten.

Sales success comes after you stretch yourself past your limits on a daily basis.
– Omar Periu

Ik heb het vaak genoeg over: de comfortzone. Het is de manier waarop mensen leren. Dat is ook logisch, want in jouw huidige situatie ga je nooit verbetering boeken. Daarvoor moet je nieuw gedrag aanleren en dat doe je door iets te doen wat je nu eigenlijk heel ongemakkelijk vindt. Voor mij is deze uitdaging dezelfde als voor jou. Alles buiten de comfortzone is niet-comfortabel. Als je eenmaal de ervaring hebt dat het je veel goeds oplevert, moedigt dit wel aan om het te blijven doen, maar ongemakkelijk blijft het. Het resultaat echter is verslavend. Weet waar je het voor doet helpt enorm.

Don’t be insecure if your heart is pure
– Lady Gaga

Deze dame weet waar ze het over heeft. Ik vind dat ze mensen in hun kracht zet en haar uitspraken gaan vooral over zelfvertrouwen en eigenwaarde. Ook op het gebied van sales is dit belangrijk: als je eerlijk bent en achter je product staat, heb je geen reden om onzeker te zijn.

If you do what you’ve always done, you’ll get what you’ve always gotten.
– Tony Robbins

Je kunt geen andere resultaten verwachten, als je je gedrag niet aanpast. Dus moet je oude gewoontes doorbreken en nieuwe dingen gaan aanleren. Dat geldt op het gebied van ondernemen, maar eigenlijk ook op ieder ander gebied.

Deze quotes geven me een duwtje in de rug als het geloof in mijn eigen quotes even ver te zoeken is. Heb jij ook zulke krachtgevende zinnen? Woorden die voor jou meer betekenen dan gewoon letters op papier? Laat je reactie dan hieronder achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *