Online tot je recht komen

Bloggen: het is een enorm gewaardeerd middel om gratis kennis te delen, maar het produceren van blogs is een ander verhaal. Mensen weten vaak niet waar ze moeten beginnen of zijn onzeker over hun expertises. Terwijl bloggen juist het ideale middel is om jezelf en jouw onderneming te positioneren! Jouw kennis is het waard om gedeeld te worden. Kies een onderwerp en maak mensen blij met waardevolle tips.

Toch kan ik me voorstellen dat het lastig is om online tot je recht te komen. Ik ken het. Persoonlijk geloof ik heel erg in actie, ervaring, doen en uitproberen. En daar heb je een LIVE omgeving voor nodig. Dat is lezend – of voor mij nu schrijvend – soms zo lastig voor elkaar te krijgen.

In mijn training merk ik het ook. Zo lang ik vertel en jouw brein alles logisch vindt en je snapt wat ik roep, denk je: ‘Ach ja, dit wist ik al’ of ‘Dat klinkt logisch’ of ‘Nou, dat had ik zelf kunnen bedenken’. Klopt ook, want het is ook mijn taak als trainer om dingen op een begrijpelijke en logische manier over te brengen.

De kracht van ervaren, doen en uitproberen

In de trainingen en masterclasses die ik zelf geef, kies ik dan altijd voor een oefening. Dan zeg ik: ‘Zullen we het doen, ervaren, uitproberen?’. Vervolgens staat de één al op van zijn stoel en wacht op verdere aanwijzingen en de ander blijft zitten en heeft heel veel vragen. Die stellen het moment van de oefening of het rollenspel uit. Het brein draait overuren want we hebben ineens zoveel goede redenen om niet te oefenen. Tot welke categorie behoor jij?

En als we dan een oefening doen, gebeurt er altijd iets moois. Dat het anders is dan je dacht. Soms lastiger en soms makkelijker. De enige manier om daarachter te komen of te leren is door naast veel te lezen vooral ook veel te doen, te ervaren. Hoe pak jij dit aan? Wat zijn de dingen die jij uitprobeert, oefent? Wat zet jou, letterlijk, in beweging? En ja, je loopt inderdaad het risico een fout te maken. Dat is ook de bedoeling, want die zijn het meest waardevol. Daar wordt het verschil gemaakt. Je gaat van onbewust naar bewust.

Laat de woorden van het scherm springen

Maar hoe bereik je dit met het schrijven van een blog? Door passie en vuur te tonen. Leg liefde in jouw woorden en geloof mij: de ander zal dit oppakken. Ga dus niet bloggen ‘om het bloggen’, maar kies een frequentie die voor jou goed voelt en kruip achter de computer. Het is echt enorm leuk om iets te schrijven over een onderwerp waarvan jij vindt dat er te weinig over bekend is! Neem het heft in eigen handen en wees onderscheidend. Dat begint online!

Nog steeds denk ik dat het af en toe nodig is om niet te lezen, niet te schrijven, maar te doen. En niet omdat dit makkelijker is, maar omdat het je zoveel oplevert als mens en ondernemer. Het geeft enorm veel inzicht. Op 9 september is er ruimte om te luisteren, maar gaan we ook veel doen. Letterlijk. Van de stoel af en bewegen.

Nu ben ik heel erg benieuwd wat jou het liefste zou willen DOEN. En HOE kan ik je daar bij helpen? Welke actie gaat jou op weg helpen? Ik hoor graag van je. Als je het hieronder achterlaat in het reactieveld help je vooral ook anderen. Geef je mij liever antwoord via email, voel je vrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *