Zomervakantie

Waar ik vorig jaar nog schreef dat de zomer geweldig is om je sales een boost te geven, doe ik het dit jaar rustiger aan. Ik vind nog steeds dat de zomer een mooi moment is om verschillende technieken uit te proberen en eens goed na te denken over je business, maar ik neem even pas op de plaats.

Waarom?

Omdat ik ga nadenken. Nadenken over mijn doelen, mijn visie, mijn business en mijn strategieën. Ik wil SalesDIVA graag uitbreiden, maar ik houd de dingen graag in eigen hand. Ik wil graag veel ondernemers helpen, maar vind één op één werken ook erg fijn. Ik wil iets met een online programma gaan doen, maar ben nog altijd van mening dat offline het meest authentiek is. Het daagt ondernemers het meest uit in beweging te komen en mijn kracht ligt vooral ook in het jou live en on the spot feedback geven en je vooral ook dingen te laten ervaren. Iets doen is een andere manier van leren dan een filmpje bekijken. Neemt niet weg dat ook online heel fijn kan zijn en een aantal dingen wellicht wat toegankelijker maakt voor ondernemers. Je leest het al, allemaal tegengestelde gedachtes waar ik over moet en wil nadenken.

Plan van aanpak

Wil jij de zomer gebruiken om stappen te zetten met jouw business? Dit is hoe ik het aanpak, hopelijk gaat het jou ook helpen:

– Zet alles wat je de afgelopen periode heb gedaan op een rijtje. Welke activiteiten heb je ondernomen, welke pakketten, diensten of producten heb je verkocht en wat heeft dit opgeleverd? Leverde het één meer op dan het andere? Zoek dan uit waar dit verschil aan ligt.

– Noteer wat het beste heeft gewerkt en maak je plannen op basis van deze feiten. Wees creatief, doe veel research en bekijk wat succesvolle concurrenten doen. Je hoeft het wiel tenslotte niet opnieuw uit te vinden.

– Vul jezelf met goede vibes! Bekijk testimonials van klanten, geniet van je successen en vier ze met vrienden en familie. Laad jezelf op zodat je na de zomer met nieuwe energie van start kunt gaan.

De komende weken ga ik mijn huis van onder tot boven ordenen en organiseren. Dat geeft altijd zo’n heerlijk opgeruimd gevoel. Althans, na afloop. Ook zal ik hier en daar wat leuke festivals bezoeken. Hier in Arnhem is er altijd van alles te doen in het Sonsbeekpark.

Vervolgens ga ik ruim drie weken naar Kroatië. Genieten van een paar goede boeken, beetje puzzelen in de hangmat, genieten van de zon, het strand, lekker eten, de rust, de wind, de natuur, de liefde, etc. Ik ben inmiddels prima in staat om de boel dan ook volledig lekker achter mij te laten en gewoon zonder laptop weg te gaan. Weg is weg. Nadenken over dingen kan ook zonder namelijk 😉

De zomervakantie is voor mij dit jaar dus het moment om te reflecteren, nieuwe plannen te maken en te ontspannen. Zo kan ik met hernieuwde energie gaan knallen in september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *